THE BEST SIDE OF VAJINISMUS ILAçLARı

The best Side of vajinismus ilaçları

The best Side of vajinismus ilaçları

Blog Article

Bu da dış gebelik olarak tabir edilen sürecin başlaması anlamına gelir. Dış gebelikte olsa bebeğin olup olmayacağını soran birçOkay hasta oluyor. Bu durumda yumurtanın yanlış yere yerleşmesi sonucunda ne yazık ki bebek dünyaya gelemez.

Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.

Yukarıdaki risk faktörlerinden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz veya bir doğurganlık uzmanıyla işbirliği yaparak gelecekteki dış gebelik (Ektopik Gebelik) risklerini en aza indirebilirsiniz.

Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.

Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.

Ancak artık günümüzde bu işlem kapalı teknikler ile yapılabilmekte. Dış gebeliğin alınmasından sonra rahim içinde olan sağlıklı gebelik normal gelişimine devam etmekte ve sıklıkla sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.

Hayal kırıklığı, şok, korku, keder ve / veya rahatlama gibi duyguların bir karışımını hissedebilirsiniz. Bunların hepsi dış gebelik beta hcg normaldir ve genellikle zamanla daha az yoğun hissedilir. Doktorunuz duygularınız konusunda dimension lawnımcı olacak kaynaklar ve destek grupları önerebilir.

Dış gebelikte de beta-hCG hormonu yüksek gelebilir. Dış gebelik tespitinde sadece bir kez beta-hCG testi yapmak yeterli değildir. Bu testin two gün arayla tekrarlanmasıyla birlikte ultrasonografi ile dış gebelik olup olmadığı denetlenmelidir.

Bültenler ve ticari iletilerden haberdar olmak için Rıza Metni kapsamında elektronik ileti almak istiyorum.

Belirtilerinize ve dış gebeliğin ne zaman keşfedildiğine bağlı olarak; tedavi ilaç, laparoskopik cerrahi veya abdominal cerrahi kullanılarak yapılabilir.

Peki, bu kadar sıklıkla karşılaşılan dış gebelik nedir, neden olur, nasıl anlaşılır? İşte dış gebelik belirtileri ve tedavisi…

Kasık Ağrısı: Gebeliğin başında kasıklarda, kalça ve belde hafif ağrılar olabilir. Bunlar rahmin büyümesine ve onu tutan bağların gerilmesine bağlı olarak oluşur. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahim büyürken, etrafındaki organları normal yerlerinden biraz uzağa itecektir. Bu organları tutan kas ve liflerde aşırı gerilme olacaktır.

Baş dönmesi, zayıflık veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtisi olabilir. Eğer idrar yaparken veya bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık yaşayabilir.

Dış gebelik tıptaki advertisementı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.

Report this page